Sri Lanka - en liten inledning

Här kommer det första inlägget om SriLanka, så de som inte är intresserade kan stänga ner direkt!
Åkte som sagt med min mamma & syster, vilket som var väldigt jobbigt vissa stunder men oftast himla bra! Eftersom vi åkte runt lite så var det tur att man inte var så många. Ni ser våran lilla rut på kartan över. Gjort den helt själv och är nöjd över mina paint kunskaper! Man kanske inte ser den grå sträckan så bra men den finns där. 
I snabba drag så landande vi på flygplatsen nära Negombo (finns ett rosa flygplan där på bilden) och åkte direkt till Kandy som ligger i mitten av landet ungefär. Åkte därefter tåg till Adams Peak som ligger en bit nedanför och sedan tåg vidare till Ella. Där slutade tågresandet för våran del och vi steg på en buss till Tissamaharama och besökte Yalas nationalpark. Sedan buss igen längst sydkusten till Mirissa där vi stannade ett bra tag. Gjorde bara ett par dags utflyckter till blandannat Galle & Unawatuna. Tog en taxi tillbaka till flygplatsen sedan och avslutade vår resa med flyget hem på sådär sammanlagda tiden 17 timmar (med mellanlandning). 
Bästa resan jag gjort, lätt! Och mer detaljer kommer, tänkte bara visa en karta för de som är intresserade. Även gjort en egen kategori för de som tycker det är trevligt --->
 
Sri lanka är dessutom en "liten" ö under Indien för de som inte visste. En åttondel av Sveriges yta men med 22 miljoner människor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0